Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, передає Корреспондент

За його словами, Угорщина і надалі планує використовувати право вето країни в НАТО, як єдиний інструмент, за допомогою якого вона може захистити закарпатських угорців і змусити Україну діяти відповідно до міжнародних норм.

Сійярто зазначає, що для того, щоб Угорщина зняла вето, Київ повинен прийняти рішення про призупинення дії закону. Також Угорщина наполягає на проведенні консультацій із залученням нацменшин.

«Якщо український уряд прийме рішення про призупинення реалізації закону, поки не завершаться консультації, то це стане хорошою основою для переговорів», - заявив він.

Глава МЗС зазначив, що кожна країна, яка працює в тісній співпраці з НАТО, проводить і реалізує щорічні програми. «І в рамках такої угоди Україна взяла на себе зобов'язання поважати права меншин. Якщо Україна серйозно налаштована на встановлення тісніших зв'язків з НАТО і Європейським Союзом, то вона повинна виправдати їх очікування», - зазначив Сійярто.

Нагадаємо, засідання комісії Україна-НАТО планували провести 14-15 лютого, але ці плани не вдалося узгодити через опір Угорщини, яка заблокувала вже друге міністерське засідання.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ