Закон про реінтеграцію Донбасу – це бомба, яка вибухне, – про це заявив третій президент Грузії Михайло Саакашвілі на телеканалі NewsOne.

«Якби цей закон про Мінські (про реінтеграцію Донбасу – ред.) був хорошим, то його не вносили б вночі за день після того, як довго тримали в секреті. Його не намагалися б проштовхнути такою швидкою процедурою. Такі речі обговорюються, зазвичай, дуже широко, з усім народом, після довгих консультацій з фахівцями», – заявив Саакашвілі.

Також він додав, якщо Україна включає Мінські угоди як частину законодавства, то це потрібно було робити через ратифікацію, а не через окремий закон. Він також підкреслив, що Росія, в свою чергу, також повинна включити Мінські домовленості як частину законодавства.

Він також назвав закон про реінтеграцію Донбасу троянським конем і внутрішньою окупацією.

«Це не просто черговий закон – це бомба, яка вибухне і ми повинні убезпечити її зараз», – підсумував Саакашвілі.

Як писав «Вголос», парламентарі підтримали за основу так званий законопроект про реінтеграцію Донбасу – офіційно № 7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», виключивши з нього згадку про Мінські домовленості.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ