Про це заявив голова Львівської обласної ради Петро Колодій на зустрічі з народними депутатами України від Львівщини, повідомила прес-служба Львівської облради.

На зустрічі Колодій закликав законотворців повністю виключити з українського законодавства лексику часів тоталітарного режиму.

«Прикро, коли під час зустрічі з родинами загиблих Героїв України нам скаржаться, що чиновники штампують їм відмови в наданні тих чи інших пільг, керуючись законодавством СРСР», – зазначив Петро Колодій.         

Водночас народним депутатам передано напрацювання змін до законодавства України щодо врегулювання проблемних питань, на яких акцентували увагу родини учасників АТО та героїв Небесної сотні, зокрема й під час учорашнього відвертого діалогу з керівниками області.

Насамперед ідеться про необхідність ініціювати законопроект про надання героям Небесної сотні статусу учасника бойових дій та підвищення рівня соціального захисту родин загиблих бійців.

За підсумками зустрічі Петро Колодій констатував, що сьогодні наш обов’язок – принести право матерям та вдовам додому, а не змушувати їх шукати правду в коридорах влади.

ІА "Вголос": НОВИНИ