Таку заяву зробив заступник директора львівської фірми-перевізника ТзОВ «Успіх БМ» Володимир Іськович під час засідання підкомітету Верховної Ради України з питань транспорту у Львові сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

«Немає нормального взірця договору між організацією та перевізником. Нині чиновник може розривати угоду з перевізником за власним бажанням. Договори, які діють у Львові, дозволяють організації розривати угоду з перевізником за більше ніж 3 порушення Правил дорожнього руху. Це – нонсенс, адже перевізник вкладає величезні суми коштів, витрачає час, а організатор одноосібно і часто безпідставно може розривати договір», – наголосив Володимир Іськович.

Він додав, що багато норм законів, які регулюють пасажироперевезення в Україні, написано нечітко і це дає можливість чиновнику використовувати їх для своїх потреб. На думку Володимира Іськовича, якби умови були чіткіші або спрощені, то не було б можливостей для маніпуляцій.

Також заступник директора львівської фірми-перевізника ТзОВ «Успіх БМ» зазначив, що яскравим прикладом того, як чиновники користуються недосконалістю законодавства, щоб монополізувати ринок пасажирських перевезень, є безпідставне розірвання Львівською міськрадою договору   на перевезення пасажирів з ТОВ «Успіх БМ».

Як відомо, департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради в односторонньому порядку незаконно розірвав угоду з компанією «Успіх БМ». Перевізник виграв суд щодо незаконного розірвання договорів, однак юридичне управління Львівської міської ради подало касаційну скаргу на рішення Львівського апеляційного адміністративного суду, яким було визнано незаконними дії департаменту житлового господарства та інфраструктури з одностороннього дострокового розірвання договорів з компанією.

Як раніше повідомляв «Вголос», Володимир Іськович переконаний, що своїми діями міський голова Львова Андрій Садовий разом із підлеглими з юридичного та транспортного управлінь Львівської міської ради зробили все для того, щоб громада Львова опинилася за крок до транспортного колапсу.

ІА "Вголос": НОВИНИ