Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, виступаючи на конференції «Децентралізація управління землями і розвиток громад», що організована проектом USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку" (Агросельразвитие) та Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад, передають Українські Новини.

«На сьогоднішній день питання передачі повноважень з розпорядження землями на місця є безальтернативним. Це необхідно не лише через загальнонаціональний курс на децентралізацію, але й для формування прозорої архітектури земельних відносин", - підкреслив перший заступник міністра.

В Україні за часи незалежності були реалізовані різні формати розподілу повноважень у сфері земельних відносин, зокрема за посередництвом Держземагентства, районних державних адміністрацій, які продемонстрували високу корупційну складову та/або неефективність.

Мартинюк також нагадав, що у парламенті зареєстровано кілька законопроектів, що пропонують у різних редакціях вирішення питання передачі повноважень розпорядження землями ОТГ, проте жоден з них досі не був проголосований. «Враховуючи високу суспільну значущість та внесення президентського законопроекту №7363, ми сподіваємося, що вирішенню цього питання буде надано потужний імпульс», - сказав Мартинюк.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ