Про це сказала представник президента в парламенті Ірина Луценко під час брифінгу, відповідаючи на питання, коли до парламенту буде внесений законопроект про реінтеграцію Донбасу, передає УНІАН.

«Він готовий... Треба визначитися з параметрами миротворчої місії. Цей законопроект пройшов повне обговорення з нашими європейськими партнерами. Президент України поїде, буде розмовляти з представниками Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, з президентом Трампом», - сказала Луценко.
Вона висловила думку, що питання, яким чином і на яких умовах вводити миротворчу місію також може стати частиною цього законопроекту. Так, зауважила депутат, доки з цього останнього питання не буде проведено консультації, можна вважати, що закон готовий на 99,9%. «Якщо виникне можливість використати міжнародні угоди і під них завести миротворчу місію, цей закон буде поданий без цього пункту. Якщо буде необхідність ввести введення миротворчої місії додатковим пунктом закону, - він буде внесений туди, а тоді буде представлений Верховній Раді», - пояснила Луценко.

Вона підсумувала, що це питання є тією однією сотою відсотка, яка не дає Президенту можливості внести цей законопроект на розгляд парламенту.«Але думаю, що після повернення (зі Сполучених Штатів Америки. – ред.), цей законопроект буде представлений. Це єдиний момент», – додала представник президента.

 

«Вголос»




ІА "Вголос": НОВИНИ