Про це повідомив начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає 112.

Як зазначається, інших деталей Горбатюк не повідомив.

Згідно з рішенням суду, постанову про закриття справи можна оскаржити в апеляційній інстанції упродовж семи днів.

Як писав «Вголос», сьогодні, 10 серпня, Київський райсуд Полтави закрив справу щодо харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців щодо катування людей.

Нагадаємо, 25 січня 2014 року група людей напала на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. У той же день депутат Харківської облради Іван Варченко заявив про викрадення двох учасників Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова, «після того як вони знімали номери автомобілів» друзів Кернеса у готелі «Національ». Пізніше відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення людей не підтвердилася.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування. 26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави, де її розглядали до ухвалення сьогоднішнього рішення.

ІА "Вголос": НОВИНИ