Про це пише Republic.

Зазначається, що фонд був зареєстрований наприкінці 2012 року. Згідно з документами, він мав право займатися видавничою діяльністю, фінансовим посередництвом, операціями з нерухомістю та науковими дослідженнями.

Однак в базі Мін'юсту немає жодних відомостей про його звітність. А у серпні 2017 стало відомо, що він не веде жодної діяльності з моменту створення, та з'явилася інформація щодо виявлених порушень, що загрожувало штрафом або навіть ліквідацією за рішенням суду.

До речі, це не єдиний фонд, співзасновником якого виступає Тихонова. Ще є фонд підтримки науково-проектної діяльності студентів, аспірантів і молодих вчених «Національний інтелектуальний розвиток».

За п'ять років свого існування він уклав понад 40 держконтрактів на суму близько 1,1 млрд рублів. Найбільше грошей йому принесло співробітництво з «Роснефтью» і її «Арктичним науково-проектним центром шельфових розробок» – 628,5 млн руб.

Від року в рік витрати фонду зростали у декілька разів. Якщо 2013 року вони становили 65,3 млн рублів, то 2016-го вже 646,6 млн. Ключовою статтею витрат позначені «цільові заходи», проте ніхто не знає, що саме мається на увазі. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ