Про це заявив в ефірі телеканалу «Перший Західний» голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич.

За словами Олега Панькевича, російська фірма, використовуючи брудні схеми та послуги лобістів, створює проблему, в тім числі й на Львівщині, щодо закупівлі автобусів для дітей у селах.

«Днями було оприлюднено інформацію про «скандал» у Львівській обласній раді: СБУ затримала людину, яка хотіла «провести» через сесію заяву стосовно тарифів, в якій були елементи сепаратизму. А в ситуації з російськими автобусами нема сепаратизму? Де спецслужби, чому вони дозволяють російським агентам в органах влади чинити перепони для розвитку української економіки, для української освіти? Напевне, цим мали б зайнятися спецслужби», - наголосив депутат.

Він нагадав, що Львівська обласна рада з ініціативи фракції ВО «Свобода» ухвалила звернення до центральних органів влади з вимогою розслідувати справу із придбанням російських автобусів та покарати винних. 

«Однак, проблема в тім, що депутатів обласної ради не чують в Києві», - наголосив Олег Панькевич.

Він також розкритикував так звану реформу освітньої галузі, яку просуває уряд та виконавча влада в областях.

«Нам розповідають про нову концепцію розвитку освіти, нові програми, але проблема не в тому, що в нас бракує програм, а в тім, що вони як правило не виконуються.  Окрім цього, реформи від високих посадовців від освіти не враховують сучасних реалій. За матеріалами департаменту освіти Львівської облдержадміністрації, за 2016 рік на Львівщині близько 40 шкіл закрили або понизили їхній ступінь. Не можна називати «реформою», «оптимізацією» закриття шкіл. Також вражає інформація, що освіті бракує 99 мільйонів гривень на виплату заробітної платні. Це не тільки проблема області і не проблема обласного бюджету – це державна проблема», - наголосив Олег Панькевич.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ