У Дніпрі планують серйозно зайнятися розвитком кіноіндустрії. Для цього збираються створити кінокомісію за західним зразком.

Справжнім поштовхом для більш дієвого просування цієї теми стало спілкування з канадським режисером, сценаристом і продюсером українського походження Джорджем Менделюком, повідомляють в «Агентстві розвитку Дніпра».

Канадський режисер, на рахунку якого десятки фільмів і телесеріалів, висловив готовність знімати свій новий фільм у Дніпрі.

Директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко повідомив, що його відомство вже кілька місяців займається створенням кінокомісії. Головна мета роботи комісії – збільшення економічного впливу кіноіндустрії на місто і на весь регіон загалом. Завданням комісії є сформувати базу даних, до якої увійдуть всі цікаві для кіновиробництва локації, і створити кіноспівтовариство.

Основні перешкоди для втілення ідеї зйомок кіно і залучення кінокомпаній – це закритість дуже перспективних кінолокацій (занедбаних індустріальних зон заводів), відсутність структур з оренди апаратури та інші.

Почати роботу Dnipro Film Commission планується в 1–2 кварталі 2020 року. Допомогу в здійсненні проєкту пообіцяла надати міськрада.

Нагадаємо, американський телеканал HBO придбав права на телевізійні покази та розміщення на VoD-платформі в країнах Центральної Європи стрічки українського режисера з Кіровоградщини.

ІА "Вголос": НОВИНИ