Про це в п'ятницю повідомив журналістам в Одесі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє УП.

За його словами, цей замах був елементом в ланцюзі цілої низки інших злочинів, і цей ланцюг тягнеться до Росії.

«Мотиви, суть, порядок виконання злочину, а також довжелезний ланцюжок, що веде до деяких лідерів Російської Федерації, у нас зафіксовані», - підкреслив глава МВС.

Він зазначив, що слідство у справі просувається швидко, а стан здоров'я затриманого кілера настільки поліпшився, що його можна допитувати.

«Підозрюваний в задовільному стані, щоб давати свідчення ... Слідство просувається дуже швидко, і я думаю, що результат буде», - сказав Аваков.

Як відомо, 1 червня у Києві на Подолі стріляли у колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва.

За попередньою інформацією, нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив в Адама – тоді Аміна вистрілила у відповідь.  Поранених Осмаєв та нападника відправили до лікарні.

За даними ЗМІ, людина, яка намагалася застрелити Осмаєва, є кілером із прізвиськом «Дінго», який вбив охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова. Нападнику на добровольців оголошено підозру.  На думку Окуєвої, напад на Осмаєва здійснив досвідчений кілер, якого готували в ФСБ або ГРУ РФ.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ