Попри обіцянки принципового оновлення, практично половина претендентів – далеко не «свіжа кров», а добре знані Феміді імена, прізвища котрих уже встигли засвітитися у гучних скандалах.

Про це йдеться у програмі «Правда. Розслідування» на телеканалі НТА.

Відтак, серед кандидатів є чотирнадцять претендентів із Львівщини, проте їхня здатність бути «антикорупційними» викликає сумніви, адже чимало із них, до прикладу, мають солідні статки.

Наприклад, тесть чинного судді Личаківського райсуду Романа Головатого нещодавно придбав елітний котедж на 200 квадратів. При тому, що чоловік уже багато років живе на одну пенсію. До того ж, практично навпіл із матір’ю має помешкання у середмісті, площею у майже сотню квадратів.

Ще один кандидат на пост антикорупційного судді - Юрій Юркевич узагалі став рекордсменом за кількістю нерухомості, придбаної впродовж одного року. Чоловіку належить квартира неподалік центру, його дочці - квадрати на вулиці Дорошенка, а дружині - дім в Наварії. Однак, Юрій Юркевич – не єдиний викладач Франкового вишу, котрий претендує на посаду антикорупційного судді. До лав феміди хоче потрапити й Віталій Косович, завідувач кафедри теорії та філософії права. І, якщо на перший погляд, це чи не єдиний претендент, статки якого не викликають запитань, то насправді… сума заощаджень його родини втричі перевищує річний дохід.

Не відповідають задекларованому майну доходи і викладачки Уляни Парпан. У власності жінки - частка квартири на вулиці Бандери. Окрім того, понад 80 квадратів за два кроки від центру належать іще кільком людям - матері, сестрі та племіннику. Сама ж викладачка мешкає у Брюховичах.

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Розслідування» дивіться щочетверга о 19.45 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ