Замість другого Президента Леоніда Кучми Україну на сьогоднішніх переговорах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу в Мінську представляє дипломат Руслан Демченко.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає "Інтерфакс-Україна«.

»Сьогодні проходить засідання Тристоронньої контактної групи, а також робочих підгруп в Мінську. Сьогодні Україну під час цього засідання представляє дипломат і радник президента Руслан Демченко", – повідомила Геращенко.

Президент України Петро Порошенко пізніше призначить представника України в ТКГ, який замінить у групі Леоніда Кучму, який покинув цей пост.

"Саме президент України повинен оголосити це прізвище. І 100% це буде патріотична, професійна людина, яка буде гідно представляти позицію України в Мінську", - додала Ірина Геращенко.

Руслан Демченко є радником Президента України, також екс-представником України в Тристоронньої контактній групі.

У 2010-2014 роках Демченко був заступником міністра закордонних справ України. У 1992-1996 роках був другим секретарем посольства України в США, в 2000-2005 роках – консулом України в Стамбулі, потім послом України в Сербії і Чорногорії.

В кінці 90-х був заступником керівника управління адміністрації президента Кучми, в 2006-2010 роках очолював Офіс третього президента Віктора Ющенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ