У кадровій політиці України за час першого року президентства Володимира Зеленського не стало «кумівства» у владі, але з’явилося «квартальство», яке його замінило.

Про це «Вголосу» розповів політтехнолог політтехнолог Ярослав Макітра.

«Прийшли люди з бізнесу без управлінського досвіду, а це абсурд» - уточнив він.

Також додав, що масових посадок топових корупціонерів ми все ж не побачили – і для президента це мінус, зважаючи на його обіцянки. В економіці – також провал і криза – і це, зокрема, наслідок менеджменту людей Зеленського.

«Провалена також реформа децентралізації і регіональна політика – а це суттєвий мінус, – така ситуація напередодні місцевих виборів може відбитися розбалансуванням управлінням на місцях, - продовжив Макітра. - Ми вже бачимо непокору регіонів центру на прикладі тих же Черкас, тому протистояння між місцевими елітами та центральною владою може тільки наростати».

Та й політичні опоненти Зеленського, вважає політтехнолог, побачили, що з «колишніх верхів» за рік так нікого і не посадили, от і переконалися, що Зеленський не так страшний, як його малювали.

«Тому наступний рік президентства буде для Зеленського важчим, ніж попередній. Хоча він таки – своєрідний феномен, адже стільки  помилок, скільки він зробив, іншому б не вибачили. А йому списали, бо «свій хлопець», - резюмував експерт.

Більше читайте тут: «Слуга народу» чи «лялька олігархів»: чим за рік відзначився Зеленський».

ІА "Вголос": НОВИНИ