Про це заявив народний депутат України від ВО «Свобода», член антикорупційного комітету Олег Осуховський 19 травня 2016 року в ефірі Першого каналу Українського радіо, інформує прес-служба ВО «Свобода».

«Замість того, щоб стягувати податки з пенсій, забирати воєнний податок з мізерних зарплат українців, необхідно повернути вкрадені гроші з офшорів. Зокрема, ми наполягаємо на ухваленні «свободівського» законопроекту №1248 «Про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування». Цей документ передбачає, що у тримісячний термін власники офшорів зобов'язані перереєструвати свої підприємства в Україні. Виведені раніше кошти повертають за таким принципом: 50% сплачують до державного бюджету, 50% – інвестують у підприємства всередині країни», – зазначив народний депутат.

Він наголосив, що в такому разі не треба було б залучати кошти іноземних інвесторів, просити про позики тощо, бо йдеться про величезні суми. «Лише за останні 10 років з України за кордон вивели понад 100 млрд дол. А ми випрошуємо в МВФ ті 4 мільярди», зазначив Олег Осуховський.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ