Про це в інтерв'ю журналу «Новое время» заявив екс-міністр оборони США Ештон Картер.

«Я не вважаю війну на Донбасі замороженим конфліктом. Хоча б тому, що він просто не заморожений. Військові дії тривають, українські солдати захищають суверенітет своєї країни і місцеве населення. І найголовніше: весь світ, і тим більше США, не можуть вважати ситуацію з анексією Криму і контролем бойовиків над Донбасом такою, яку можна заморозити», – зазначив політик.

Картер підкреслив, що «заморожений конфлікт» – це словосполучення з російського військово-політичного лексикону, а не західна концепція. Колишній глава Пентагону також зазначив, що у Путіна немає невичерпних ресурсів для продовження війни в Україні.

«Росія – сильна країна, але не всесильна. Вона вразлива в багатьох місцях. По-перше, населення старіє. По-друге, вона географічно занадто розтягнута. По-третє, немає стабільності в російському суспільстві. Так що Росію можна послабити, якщо вона буде послаблювати інших. І тому, незважаючи на майбутні президентські вибори, Путін не здатний відкусити більший шматок, ніж той, який він може прожувати. Мені здається, я навчився його розуміти. Путін зазвичай говорить якраз те, що думає», – сказав Картер.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ