[media=144459,144460] 

Автомобіль Tesla Tesla Roadster, який був запущений в космос на ракеті Falcon Heavy, був внесений до переліку супутників. Учений з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики Джонатан Макдауелл оприлюднив підтвердження з каталогу космічного командування ВПС США, - пише ТСН.

Автомобіль має 43205-й – останній номер.

У космічному командуванні підтвердили цю інформацію, а також додали, що можуть стежити за Tesla за допомогою радарів і телескопів, як і за іншими об’єктами.

Як писав «Вголос», 6 лютого о 22:45 у Флориді відбувся перший запуск важкої ракети-носія Falcon Heavy. Ракета, за розрахунками, здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 63 тонн вантажу.

Згодом з’явилась інформація, що Tesla Roadster, який потрапив у космос у вантажному відсіку Falcon Heavy, залишив орбіту Землі і рухається до Пояса астероїдів.

Глава SpaceX Ілон Маск помістив у вантажний відсік ракети свій особистий автомобіль Tesla Roadster, за кермом якого сидить манекен. За задумкою Маска, автомобіль віддалиться від Землі приблизно на 400 мільйонів кілометрів і буде летіти зі швидкістю 11 кілометрів в секунду.

Американський хімік Вільям Керролл з університету Індіани назвав найбільші загрози для автомобіля Ілона Маска Tesla Roadster, який був запущений в космос на ракеті Falcon Heavy. Він підкреслив, що електрокар, ймовірно, буде зруйнований через рік-другий через космічну радіацію.

ІА "Вголос": НОВИНИ