Про це розповів директор інституту Володимир В’ятрович під час Міжнародної наукової конференції у Львові сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Володимир В’ятрович зазначив, що у лютому почали записувати у аудіо та відео форматі розповіді учасників Майдану і зараз у архіві Інституту національної пам’яті є понад 200 годин таких записів. Крім того, розпочали збирати такі ж свідчення від учасників війни на сході України.

«Це важливо – зафіксувати такі події у національній пам’яті. Зараз ми переживаємо часи небаченої консолідації українців довкола ідеї захисту своєї держави. Теперішні процеси є продовженням українського національно-визвольного руху у таких масштабах, в яких він ніколи не був у історії 20 століття. Йдеться про рух, який об’єднує людей практично з усієї України. Я переконаний, що історія Майдану та боротьби на Донбасі в майбутньому буде тим матеріалом, на якому будуть виховуватися патріоти наступного покоління», – сказав директор УІНП.

Як писав «Вголос», на сьогоднішній прес-конференції голова Львівської обласної ради Петро Колодій заявив, що українська молодь повинна знати правдиву історію свого народу, аби сьогодні в боротьбі за свободу рідної землі не повторювати помилок своїх попередників.

ІА "Вголос": НОВИНИ