Зараз відбувається руйнування культурної спадщини Львова, але воно таке «повзуче», що ми не помічаємо цього одразу.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Андрій Салюк.

«Ми втрачаємо наше місто, оригінальні інтер’єри, віконно-дверну столярку, автентичні стінописи та кольористику пофарбування наших вулиць», – зазначив він. І додав – такі зміни, на жаль, є тотальними, адже якщо озирнутися на те, яким місто було ще кілька років тому, і порівняти з тим, яким воно є зараз, то вони стають дуже помітними: «Місто дуже сильно змінилося, і не в сторони збереження спадщини, а в сторону якоїсь незрозумілої забудови. У нас ніби є головний архітектор, але він звертає увагу на те, що на 9-поверховому будинку хтось встановив сонячні панелі, зате не помічає надбудову трьох поверхів на вулиці Підмурній.

І таких прикладів дуже багато». Зрештою, винен у цьому не лише головний архітектор, адже загалом є дуже багато порушень на всіх рівнях – починаючи від міського управління і закінчуючи міністерством культури: «Останнє тотально не займається охороною культурної спадщини, воно кинуло її на самоплив, на відкуп бізнесменам чи меценатам, які спотворюють і руйнують культурну спадщину».

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19:00 на телеканалі «НТА».

ІА "Вголос": НОВИНИ