ЛЬВІВ, 31 ЛИПНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Зараз найбільшою проблемою затоплених сіл може стати поширення інфекційних захворювань.

Про це повідомив депутат обласної ради, генеральний директор ТзОВ "Краківський ринок» Володимир Кожан під час візиту у постраждале під час повені село Монастирець Городоцького району, у якому затопленими виявилися практично усі домівки.

«Зі Львова все виглядає інакше. Але коли ти побуваєш серед тої води, яка забрала часто весь урожай, речі, свійську птицю, то на власні очі бачиш реальну трагедію села. Зараз найбільшою проблемою може стати поширення інфекційних захворювань. А конкретних механізмів боротьби з цим лихом немає. Я закликаю усіх своїх колег-депутатів, особливо бізнесменів, яких є немало у раді, прийти на допомогу селу. Особисто я беру певні зобов’язання щодо допомоги мешканцям Монастирця і в майбутньому», — заявив депутат.

Спільно з оперативним штабом райдержадміністрації В.Кожан надав мешканцям села першу гуманітарну допомогу. Було завезено 200 бутлів питної води та 200 пляшок мінеральної. В кожен постраждалий дім (а таких виявилось 90) передано пакет із продуктами (олія, цукор, рис, гречка, горох, макарони, чай тощо) та аптечку з найнеобхіднішими ліками. Як зазначив заступник голови райдержадміністрації Василь Савчук така допомога виявилась надзвичайно потрібною, бо "відрізані" водою люди рятують свої домівки та майно і не мають можливості покинути село та здійснити необхідні покупки. "Головне те, що мешканці Монастирця відчули, що їх не залишили в біді і готові допомогти не лише добрим словом і висловами співчуття, а реальними справами і власними ресурсами", — зазнавив В.Савчук.

ІА "Вголос": НОВИНИ