Про це під час виступу в Радбезі заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє «112 Україна».

«Необхідно нарощувати існуючі багатосторонні і двосторонні санкції, резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації з правами людини в АР Крим і Севастополі повинні бути підтримані і служити дорожньою картою для зняття окупації», – сказала Зеркаль.

Вона також поінформувала про нарощування мілітаризації окупованого Криму та репресії по відношенню до українців і кримських татар, які там живуть.

«Москва перетворить Крим на величезну військову базу з сухопутним, повітряним та морським компонентами і використовує це як майданчик для своїх військових інтервенцій в інші місця. Сирія є свіжим прикладом... Російські окупаційні сили не обмежуються переслідуванням окремих фізичних осіб, гноблять активістів Меджлісу, представників легітимного представницького органу кримських татар», – сказала Зеркаль.

Як писав «Вголос», сьогодні Рада безпеки ООН проводить засідання щодо ситуації в окупованому Криму.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ готує меморандум, який містить інформацію про порушення прав кримських татар і українців в окупованому Криму, а також питання, що пов'язані з фінансуванням тероризму на сході. Україна планує подати його в Міжнародний суд ООН 12 червня.

ІА "Вголос": НОВИНИ