Про це передає кореспондент «Вголосу».

За словами начальника юридичного відділу ДП НАК «Надра України» Західукргеологія» Володимира Батькова, минуле засідання перенесли з причини неявки адвоката Михайловського. При чому, адвоката повідомили, що у випадку неявки на засідання 23 червня, справу розглянуть без неї. Проте сьогодні на засідання не з’явилась ні вона, ні сам позивач. Відповідно до чинного законодавства, справа без позичвача розглядатись не може. У зв'язку з цим суд переніс розгляд справи на 29 червня.

Нагадаємо, заступника директора з геології та інвестиційної діяльності дочірнього підприємства НАК «Надра України» «Західукргеології» Ігоря Михайловського затримали на  хабарі у своєму службовому кабінеті 13 липня 2016 року. Кримінальне провадження правоохоронці відкрили за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі).

Згодом обвинувачення перекваліфікували:  на ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом, тобто одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

Внаслідок цього, Ігор Михайловський залишився на волі. Йому призначили покарання у вигляді штрафу – у розмірі 25,5 тисяч грн. Також на сьогодні він намагається через суд поновитися на посаді та отримати моральну шкоду, спричинену незаконним звільненням.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ