Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, який вчора влаштував скандал, ймовірно має паспорт громадянина РФ, а також російський податковий номер.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як зазначається, Гогілашвілі отримав російський паспорт (номер 6004531705) 12 листопада 2003 року у Ленінському районі Ростова-на-Дону. Він також має діючий індивідуальний податковий номер РФ 616404621705, який підтверджується інформацією з бази даних Федеральної податкової служби РФ.

Крім того, заступник міністра внутрішніх справ має російський закордонний паспорт, виданий у 2013 році. Журналісти також звертають увагу на те, що Гогілашвілі перебуває в Україні з 2010 року, тобто паспорт він отримав в український період своєї біографії.

Гогілашвілі також певний час працював у Росії - зокрема, він був помічником Ніколая Валуєва, депутата Держдуми РФ від партії «Единая Россия».

Нагадаємо, 10 грудня, при в'їзді в Донецьку область зупинили автомобіль заступника очільника Міністерства внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі для перевірки документів.

Політик здивувався, що його не впізнали, та спитав, чи бачили вони його фото. Крім того, Гогілашвілі почав погрожувати силовикам.

Після розголосу скандалу президент Володимир Зеленський попросив МВС та Кабмін звільнити заступника глави МВС.

ІА "Вголос": НОВИНИ