Ігор Кононенко, котрий є першим заступником голови фракції БПП у Верховній Раді, заявив, що «ідеальним» суперником Петра Порошенка у другому турі виборів був би представник «Опозиційного блоку» Юрій Бойко, але, скоріше за все, це буде Юлія Тимошенко.

Про це повідомляє "Главком«.

За його словами, у Президента України розпочнуть передвиборчу кампанію, коли вона офіційно розпочнеться і буде зрозуміло, хто зареєструвався і будуть озвучені програми.

»Звісно, Петро Порошенко як людина успішна та системна, захоче завершити те, що почав. І, можливо, буде тим Президентом, котрий підпише документ про вступ України до Євросоюзу. Хоча зробити це за п’ять років  дуже оптимістично", — сказав нардеп.

При цьому він наголосив, що кандидат у Президенти Юлія Тимошенко, «може повернути країну назад», а Анатолій Гриценко може стати «серйозним ризиком» для держави.

«Знаєте, коли Гриценко говорить про »трійки«, якими буде швидко судити, то, хлопці, куди ми взагалі рухаємося? Чому суспільство це спокійно сприймає? Вважаю Гриценка дуже серйозним ризиком для держави»,  сказав Кононенко.

На запитання, чи вважають у БПП серйозним суперником коміка Володимира Зеленського, він відповів, що якщо той справді визначиться і піде на вибори, то може змінити ситуацію серед фаворитів.

На його думку, президентська кампанія Зеленського буде з прицілом на парламентську.

Кононенко вважає, що найімовірнішим суперником Порошенка у другому турі президентських виборів буде Тимошенко.

"Всі кажуть, що ідеальна ситуація у другому турі для Петра Порошенка  це він проти Бойка. Але ми  реалісти, і у другому турі налаштовані боротися з Юлією Тимошенко. Проте підкреслюю: заяви Петра Порошенка про балотування ще немає",  сказав він.

Нардеп додав, що згідно з соцопитуваннями, Тимошенко наразі лідирує у у симпатіях українців.

"Ті дослідження, які маємо ми, між собою практично не різняться: Тимошенко  перша, Порошенко  другий, в першу п’ятірку також входять Гриценко, Зеленський і Бойко",  заявив Кононенко.

На запитання, чи може бути конкурентом музикант Святослав Вакарчук, політик відповів, що ще немає 100 % інформації, що Вакарчук справді піде на вибори, але якщо це станеться, то отримає «якусь кількість голосів», що може бути небезпечним насамперед для Зеленського.

Раніше Ігор Кононенко заявляв, що безвіз, томос, мова і віра  це ще не всі передвиборчі “фішки” Порошенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ