Заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт заявив, що у разі відведення військ на Донбасі президентом Володимиром Зеленським добровольці займуть позиції ЗСУ.

Про це повідомляє Українська правда.

Зазначається, що Гергерт вимагає зустрічі з Володимиром Зеленським з цього приводу.

«Як головнокомандувач, президент, звичайно, може віддавати наказ про відвід, про демілітаризовану зону, а ми заявляємо: ми з війни не підемо. Там, де він відведе війська, ми зайдемо, заведемо тисячі осіб», - зазначив Гергерт.

За його словами, через «добровольців» пройшло близько 20 тисяч осіб.

«Тільки через мій підрозділ пройшло кілька тисяч, оголошена мобілізація повна, ми жодного метра української землі не віддамо», - зазначає він і додає, що Путін реалізує все, що запланував.

«Все, що хоче Путін, і той шлях, який він обрав, і ту тактику, яку він сьогодні вибрав, він її реалізує. Чим швидше президент Зеленський це зрозуміє, тим краще», - застерігає Гергерт.

Він також хоче зустрітися із Зеленським, щоб швидше розпочати «переможні процеси в цій війні».

Заступник Дмитра Яроша підкреслив, що перемоги можна досягти, тільки спираючись на свій народ, своє військо і своїх волонтерів.

За словами Гергерта, добровольці проти того, що «шепоче Путін», оскільки «все, що він хоче, веде до розвалу нашої країни і її окупації».

Про те, що не залишать Золоте у Луганській області заявили і ветерани, які перебувають у місті з 6 жовтня.

«Нас тут багато. Ми не залишимо селище і триматимемо оборону», - йдеться у відеозверненні ветеранів, опублікованому у телеграм-каналі «Останній блокпост».

Нагадаємо, міністр оборони Андрій Загороднюк та начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак з’їздили в місто Золоте на Луганщині, де заплановано процес розведення військ.

Правоохоронці під час розведення військових сил будуть дбати про безпеку громадян у населених пунктах Золоте-4 та Катеринівці на тимчасово окупованому Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ