Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Йому призначили тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою внесення застави в сумі 2 млн 856 тис. грн. Заступника директора ДП «Укрзалізничпостач» (нині філія ПАТ «Укрзалізниця») разом із двома іншими особами він підозрюють у заволодінні бюджетними коштами під час закупівель для вказаного державного підприємства. Схема реалізували шляхом штучного завищення вартості предметів закупівлі на суму понад 20 млн грн (за ціною договору поставки близько 55 млн грн).

13 липня суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для начальника профільного відділу ДП «Укрзалізничпостач», який був членом комітету з конкурсних торгів та, за версією слідства, відігравав роль виконавця в корупційній схемі.

«Щодо куратора учасників торгів, то через затягування розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу адвокатами та постійну зайнятість судді судове рішення не було винесено вчасно. Відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, термін його затримання (72 години) завершився. Наразі сторона захисту підозрюваного апелює до погіршення його стану здоров’я та неможливість брати участь у судових засіданнях», – зазначено в повідомленні.

Детективи НАБУ 12 липня затримали заступника директора ДП «Укрзалізничпостач», начальника профільного відділу ДП, а також куратора учасників торгів. Для кожного з них детективи та прокурори САП просили суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі, що не є меншим за суму збитків, завданих державі – понад 20 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ