Як повідомляє прес-центр СБ України, викритий корупційний механізм передбачав одержання цим високопосадовцем протягом певного часу неправомірної вигоди від місцевих перевізників. Гроші вимагали за надання переваг у конкурсах з перевезення пасажирів за міжміськими та приміськими автобусними маршрутами.

11 січня цього року хабарника було затримано під час отримання чергової неправомірної вигоди в розмірі 8 тисяч доларів США.

Слідчі управління СБУ в Рівненській області відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу.

«Служба безпеки України й надалі нещадно і безкомпромісно боротиметься з корупцією у вищих ешелонах влади в рамках реалізації президентської програми з подолання цієї вразливої для національної безпеки України внутрішньої загрози. Ми добре розуміємо, що це наразі краплі в морі і що вкрай складною є наша ціль. Але ми не менше усвідомлюємо, що без викорінення корупції рухатися далі неможливо», – наголосив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

ІА "Вголос": НОВИНИ