Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

«Напрямок, який буде курирувати Наталія – ​​це євроінтеграція, відповідно всі вимоги по Третьому енергопакету, по асоціації з Євросоюзом, – повністю співпраця з міжнародними партнерами – ЄБРР, Світовим банком, донорами», – сказав співрозмовник.

Також, за його словами, Бойко буде займатися енергетичною стратегією Міненерго. Пропозиція зайняти пост заступника міністра з питань євроінтеграції Наталії Бойко надійшла від голови Міненерго Ігоря Насалика.

Наталя Бойко є менеджером реформи енергетики в проектному офісі Національної ради реформ під головуванням президента України. Її роль полягає в координаційній, аналітичній і комунікаційній підтримці реформи українського енергетичного сектора.

У 2015 році Бойко була головним консультантом департаменту з питань реформ Адміністрації президента України, де здійснювала аналіз і доопрацювання законопроектів і підготовку аналітичних матеріалів у сфері регулювання ринків нафти і газу та ринку електроенергії.

До 2015 року Бойко працювала в місті Франкфурт-на-Майні (Німеччина) в офісі компанії ERM на посаді консультанта і координатора проектів для міжнародних газовидобувних компаній і фінансових інститутів. Спеціалізувалася на питаннях в сфері екології, правового регулювання, правил охорони праці і техніки безпеки в Україні – зокрема, в секторі нафти і газу. Наталія проводила наукове дослідження щодо формування енергетичної політики в Інституті економіки енергетики Токіо (Японія); навчалася на юридичному факультеті в Університеті Гумбольдта в Берліні.

Бойко є аспірантом Львівського націоналнього університету імені Івана Франка, в якому в 2011 році отримала диплом магістра з відзнакою.

ІА "Вголос": НОВИНИ