Слідчий відділ прокуратури Рівненської області закінчив розслідування та скерував до суду обвинувальний акт проти заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації, який учинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднаної із вимаганням).

Як повідомляє обласна прокуратура, встановлено, що чиновник зажадав та одержав від громадянки грошову винагороду в розмірі 11 тис. дол. США за сприяння в перемозі останньої в конкурсі на право здійснення перевезення пасажирів на приміських та міських внутрішньообласних маршрутах загального користування.

Факт злочинної діяльності 11.01.2015 викрила прокуратура спільно з працівниками УСБУ в Рівненській області.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

За результатами розгляду клопотання прокуратури Рівненської області Рівненський міський суд виніс ухвалу про арешт майна заступника голови обласної державної адміністрації, а саме: частини житлового будинку, торгово-офісного центру, аптечного приміщення та земельної ділянки.

Арешт вказаних об’єктів нерухомості застосовано задля можливої конфіскації майна, що передбачено санкцією статті Кримінального кодексу України, за якою обвинувачують чиновника.

Як писав «Вголос», 12 січня 2015 року заступника голови Рівненської ОДА спіймали на хабарі в розмірі 80 тис. дол.

ІА "Вголос": НОВИНИ