Про це пишуть «Схеми».

Журналісти з'ясували, що свого часу чиновниця пішла на угоду зі слідством, дала покази на співучасників, і була засуджена за трьома важкими статтями. За угоду зі слідством – отримала тільки 5 років позбавлення волі умовно. Секретний вирок вчора опублікувало видання «Наші Гроші».

За часів Порошенка (до липня 2017 року), після винесення вироку (1 вересня 2016 року), жінка вже розповідала, як теперішнім чиновникам правильно заповнювати свої майнові декларації – щоб уникнути внесення недостовірних відомостей та звинувачення у незаконному збагаченні.

Усе тому, що її взяли на роботу до НАЗК. Тут Шкребко очолила так званий перший київський відділ, за місцем реєстрації під його компетенцію підпадала перевірка декларацій усіх топ-посадовців – від президента, прем'єр-міністра, депутатів, до суддів Верховного суду.

Після винесення вироку у вересні 2016 року, який був засекречений, їй вдалось ще протягом 9 місяців «перевіряти декларації у НАЗК». Вона звільнилась лише у липні 2017.

Згідно зі ст. 84 Закону України про Державну службу – керівництво НАЗК мало звільнити її протягом 3 днів після вироку. Але цього не сталося.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ