Як повідомляє НВ, Гончаров під час окупації Слов'янська був на стороні терористів, проте після звільнення міста в 2014 році здався владі і отримав п'ять років умовного терміну за сепаратизм.

Під час засідання суду бойовик як свідок виступив на захист екс-мера Слов'янська. За його словами, Неля Штепа хотіла привести в місто Національну гвардію України і відмовляла місцевих мешканців вступати в «ДНР». 

«Якось в розмові мені розповіли, що коли все це починалося, було дуже багато бажаючих стояти на блокпостах. Але приїжджала Неля Штепа і говорила, щоб люди розходилися. Говорила, що це не наша війна. Тому місцеві розходилися, і залишалися тільки приїжджі», - розповів Гончаров. 

Нагадаємо, що в Тристоронній контактній групі повідомили, що бойовики включили екс-мера Слов'янська Нелю Штепу до списків на обмін полоненими, але вона відмовилася.

На цьому тижні суд змінив на домашній арешт запобіжний захід для Штепи. 

Нелю Штепу звинувачують у низці тяжких злочинів, в тому числі в посяганні на територіальну цілісність України, яка спричинила за собою загибель людей, і створенні терористичної організації. У разі доведення провини, їй загрожує довічне ув'язнення. 

На суді Штепа підтвердила, що закликала президента РФ Володимира Путіна ввести війська в Слов'янськ. За її словами, ці дії були викликані погрозами терористів, в полоні у них її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені «під дулом автомата». 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ