Про це повідомили у прес-службі Артемівського відділу МВС.

«Міліціонери Артемівська затримали 18-річного жителя міста Часів Яр, що знаходився у розшуку за участь у незаконному озброєному формуванні. Під час окупації міста хлопець патрулював вулиці й чергував на блокпосту. За це зловмисникові загрожує до 15 років позбавлення волі», -  сказано у повідомленні.

У міліції зазначили, що у травні поточного року було посилено заходи щодо розшуку учасників незаконних озброєних формувань. У рамках зазначених заходів факт участі 18-річного жителя Часового Яру у бандформуванні було внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч.5 ст.260  (Створення не передбачених законом воєнізованих або озброєних формувань), після чого його було оголошено у розшук.

Встановлено, що у червні 2014 року під час окупації міста бойовики запропонували неповнолітньому хлопцю брати участь у бандформуванні, на той момент підозрюваному було 17 років. Він погодилася і, отримавши зброю, став патрулювати вулиці міста і здійснювати чергування блокпосту.

Через тиждень під час звільнення Часового Яру від окупації терористи залишили місто, а зловмисник тривалий час ретельно ховався у різних містах на підконтрольній Україні території.

Днями співробітниками кримінального розшуку було отримано оперативну інформацію про те, що молода людина повернулася у своє рідне місто і ховається в одному з приватних будинків. 3 листопада у ході проведення розшукових заходів розшукуваного було затримано правоохоронцями.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ