[media=152083,152084,152085,152086,152087] 

Про це повідомили у прес-службі поліції Вінницької області.

Пограбування сталось вдень 16 липня у ювелірному магазині на вул. Магістратській у Вінниці.

«Злочинці в медичних масках забігли до приміщення магазину та, погрожуючи зброєю охороннику, вимагали, аби він ліг на підлогу. Однак чоловік, який в минулому працював в міліції, чинив їм активний опір, після чого нападники почали стріляти», – йдеться у повідомленні поліції.

У результаті охоронець отримав поранення у живіт та стегно, а згодом удар молотком у голову. Злочинці розбили вітрини та забрали золоті вироби. Продавець магазину встигла натиснути тривожну кнопку.

«Коли нападники намагалися втекти на автомобілі, їх оперативно затримав спецпідрозділ поліції неподалік місця вчинення злочину. У машині перебували викрадені золоті речі. У злочинців вилучили три пістолети, ніж, рацію та інші докази», – інформують у поліції.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса, наразі троє вихідців з інших областей віком 27, 31 та 35 років затримані в процесуальному порядку за підозрою у вчиненні розбійного нападу. Один з них відбував покарання за вчинення умисного вбивства, його подільники – за розбій та крадіжку.

Дії затриманих  кваліфікуються за ознаками ч.4 ст.187 (розбій). Такий злочин карається позбавленням волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Затриманих перевіряють на вчинення аналогічних злочинів на території інших областей. За наявною інформацією, злочинна група може бути причетною до розбійних нападів на території Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ