Про це повідомля «Цензор.НЕТ» з посиланням на джерела.

1. Ігор Павловський – заступник міністра оборони, відповідальний за розподіл обов'язків за державні закупівлі, який давав вказівки підписати договір.

2. Володимир Гулевич – директор департаменту закупівель МО – безпосередньо підписував договори.

3. Борис Малюк – начальник відділу організації постачання паливно-мастильних матеріалів департаменту закупівель.

4. Ігор Шемовнев – співробітник внутрішнього аудиту МО, погодив договір.

5. Володимир Гарькавий – комерційний директор групи компаній «Трейд Коммодіті».

6. Вадим Майко – засновник компанії «Трейд Коммодіті».

Суть справи така. У травні 2016 року Міноборони оголосило тендер на закупівлю різних видів палива для армії, на ці цілі було асигновано 1 мільярд 245 мільйонів 556 тисяч гривень. Кращі умови запропонувала нікому тоді невідома компанія «Трейд Коммодіті» зі статутним фондом в 7400 гривень, зареєстрована в містечку Кам'янське Дніпропетровської області. Ця фірма перемогла всіх гігантів паливного ринку. І уклала 13 травня 2016 року 14 договорів на поставку палива, зобов'язуючись поставити 70100 тонн.

Однак вже 15 червня угоду було переглянуто і укладено першу додаткову угоду до договору. А потім ще і ще. Згідно 22 додатковими угодами, в період з 15 червня по 11 серпня 2016-го, ціна поставки палива була переглянута і, таким чином, Міноборони погодилося отримати на 8555 тонн менше.

Ціна поставки в середньому була завищена на 12,2%. Ця різницю на суму 149 мільйонів 339 тисяч гривень НАБУ і САП вважають прямим збитком державі.

Як писав «Вголос», 11 жовтня 2017 року детективи Бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП провели ряд обшуків, в результаті яких за підозрою в причетності до злочину затримали двох осіб: заступника міністра оборони України (МОУ) і директора Департаменту державних закупівель та поставок матеріальних ресурсів Міністерства.

Пізніше стало відомо, що затриманим заступник міністра оборони виявився генерал-лейтенант Ігор Павловський. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив журналістам на брифінгу, що в справі про корупційні схеми із закупівлею палива для армії затримали чотирьох осіб включаючи Павловського, а також директора Департаменту держзакупівель Міноборони Володимира Гулевича.

Холодницький також повідомив, що для затриманих прокурори проситимуть запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в розмірі третини суми збитку, який склав 149 млн грн.

Згодом з'явилась інформація, що підозрювані в причетності до розкрадання 149 млн гривень при закупівлі палива для Міністерства оборони посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю «Трейд Коммодіті» (Кам'янське), яке перемогло в тендері, втекли.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ