Зловмисники підробляли документи та на їх підставі продавали помешкання громадян. При цьому вони обирали квартири, власники яких померли або вели антисоціальний спосіб життя. Наразі затримано організаторку угруповання та сімох її учасників.

Як повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, було встановлено організатора та членів злочинного угруповання.

Шахраї привласнювали нерухомість мешканців області та столиці. Обирали квартири, які не перебувають на обліку в держаних реєстрах, а їх власники померли або ведуть антисоціальний спосіб життя. При цьому застосовували фізичне насильство до господарів житла та проти їхньої волі вивозили до іншого місця, де утримували, поки не продадуть квартиру.

Далі виготовлялися документи на нерухоме майно, зокрема залучали «свою» людину з підробленим паспортом, яка виступала у ролі власника. Маючи повний комплект документів, виставляли нерухомість на продаж. Кошти від продажу розподілялися між усіма учасниками.

Поліцейські встановили їхню причетність до п’яти фактів заволодіння квартирами.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання організатора та учасників угруповання та за місцем зберігання документів: вилучили зброю, набої, кілька десятків печаток, документи на нерухомість, довіреності та інші документи.

Наразі затримано організаторку та сім членів злочинного угруповання.

Вирішується питання про повідомлення усім про підозру за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам може загрожувати до 12-ти років ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці Рівного виявили та вилучили у гаражному боксі СТО реактивний протитанковий гранатомет, три гранати (РГО, Ф-1 та РГД-5), два запали, один дистанційний запал та п’ять поліетиленових пакетів з камінням бурштину-сирцю загальною вагою 24 кілограми.

ІА "Вголос": НОВИНИ