Злодіїв викрили оперативники Управління карного розшуку та місцевої поліції 10 листопада на черговій крадіжці з церкви – злочинці саме виносили викрадене з храму.

Про крадіжку з церкви в поліцію Первомайського району заявив священик, повідомляє Нацполіція Миколаївської області.

Встановлено, що в ніч з 2 на 3 листопада невідомі зламали замки та викрали з церкви ікони, хрестики, вино та пожертвування вірян.

"Встановлено, що 50-річний зловмисник, уродженець іншої держави, звільнившись із в’язниці у жовтні, приїхав на Кіровоградщину до свого знайомого, з яким раніше разом відбували покарання. Коли у чоловіків скінчились гроші, вирішили добути їх старим способом. Для цього потягом відправились у Первомайський район, де за одну ніч обікрали декілька церков у трьох селах, з приватного господарського приміщення забрали два велосипеди, на них дістались до фельдшерського пункту на залізничній станції, звідки винесли медичні прибори та телефон. 44-річний спільник виконував функції нагляду за обстановкою. На крадіжці однієї із церков зловмисники були викриті", – повідомляють правоохоронці.

На рахунку раніше судимих за майнові кримінальні правопорушення зловмисників близько 10 епізодів. За вчинене чоловікам загрожує до шести років ув’язнення.

У зловмисників поліцейські вилучили ікони, хрестики, велосипеди та інше майно, яке після проведення слідчих дій повернуть потерпілим.

Триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 185 ККУ «Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення». Одному з фігурантів слідчі Первомайського відділу поліції за процесуальної підтримки прокуратури вручили підозру, стосовно його спільника питання вирішується.

ІА "Вголос": НОВИНИ