Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

Правоохоронці встановили, що до складу злочинного угруповання входили 5 жителів Харківської та Київської областей у віці від 30 до 60 років.

Ватажок бандформування протягом 25 років неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за інші злочини, а також певний час тренував бійців спортивного клубу «Оплот».

Оперативники СБУ задокументували, що зловмисники використовували посвідчення членів громадської організації, за зовнішніми ознаками схожі на посвідчення правоохоронців.

Співробітники спецслужби встановили їх причетність до кількох фактів викрадення жителів регіону для вимагання грошей або переоформлення майна.

«За інформацією СБУ, дії угруповання координувалися спецслужбами РФ для дестабілізації обстановки на території регіону», - сказано в повідомленні.

Правоохоронці із залученням спецпідрозділу «Корд» затримали 5 членів угруповання за місцями їх проживання в Харкові. Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили вогнепальну зброю, наркотичні засоби, боєприпаси, низку боргових розписок, документи на майно та підприємства, якими злочинці заволоділи протиправним шляхом, також виявлені агітаційні матеріали відомої російської політичної структури.

Вирішується питання про оголошення затриманим членам угруповання підозр у скоєнні злочинів, передбачених ст. 146 (викрадення людини) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ