Про це повідомляє прес-служба національної поліції на своїй сторінці у Facebook.

Працівники кіберполіції встановили IP-адресу пристрою, з якого надійшло повідомлення, і місце його розташування. З'ясувалося, що інформацію було відправлено з Прикарпаття, тому до справи підключилися оперативники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Шантажистом виявився 24-річний раніше несудимий житель Коломийського району Івано-Франківської області. За місцем проживання чоловіка провели санкціонований обшук і вилучили його комп'ютерну техніку та мобільний телефон.

Під час спілкування з оперативниками внутрішньої безпеки поліції чоловік зізнався, що з метою наживи вирішив вдатися до афери: через службу розшуку дізнався імена дітей, які зникли безвісти, та відзначив їх у своєму повідомленні. Для правдоподібності додав звукові файли з криками дітей, які попередньо завантажив з мережі Інтернет. Докази зізнання працівники поліції знайшли в поштовій скриньці шантажиста.

Нагадаємо, 1 липня невідомий чоловік повідомив, що утримує в заручниках більш ніж 20 дітей, і зажадав за їхнє звільнення 350 тис. доларів США або еквівалент в криптовалюті. Чоловік погрожував завдати дітям тілесних ушкоджень.

За цим фактом Головне слідче управління НПУ розпочало кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) КК України. В цей час затриманого доставили в ГСУ НПУ. Найближчим часом дадуть остаточну правову оцінку його діям і оголосять підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

ІА "Вголос": НОВИНИ