Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зловмисники виготовляли різні підроблені документи, які зазвичай у подальшому збувалися членам злочинних угруповань. За інформацією, один зі станків для виготовлення документів привезли з тимчасово окупованої території Луганської області, де його раніше використовували у державній установі. 

Наразі встановлено, що група виконала більше тисячі замовлень на суму близько 8 мільйонів гривень.

Серед документів, які виготовляли шахраї, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, посвідчення водія, нотаріальні доручення, довідки науково-дослідного Бюро судових експертиз.

Всі учасники групи – мешканці Івано-Франківської, Волинської, Черкаської, Київської областей та Києва, віком від 20 до 54 років. "Працювали" за чіткою ієрархією - кожен з учасників виконував свою функцію у групі, відповідаючи за конкретний напрямок роботи.

"Вчора було проведено близько десяти обшуків у центральній та західній частині України. Вилучено спеціальне обладнання для виготовлення посвідчень державного зразка, гроші у сумі близько одного мільйона гривень та інші докази, які зараз досліджуються слідчими та оперативними працівниками", - зазначив очільник Департаменту карного розшуку Нацполіції України Сергій Тіхонов.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ