Про це повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Отримала інформацію, що український політв’язень Наріман Мемедемінов, який раніше утримувався в СІЗО-1 Сімферополя, був примусово переведений до Кримської республіканської психіатричної лікарні №1», - зазначила Л.Денісова.

Вона також повідомила, що направила запит російській стороні щодо надання інформації про підстави такої госпіталізації. «Надіслала листа до радника президента Росії Михайла Федотова та до керівника робочого апарату уповноваженого з прав людини в Росії з проханням терміново надати мені інформацію про підстави примусової госпіталізації, а також які заходи до нього (Н.Мемедемінова) застосовувалися», - додала Л Денісова.

Як повідомлялося, Н.Мемедемінова затримали 22 березня в с. Холмівка Бахчисарайського району Криму. Йому висунуто обвинувачення за нібито екстремістські висловлювання у відео на YouTube, зроблені у 2012-2013 роках. 23 березня Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про його арешт.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) України заявило про незаконність дій силових структур РФ, які затримали Н.Мемедемінова, і розцінило їх як вчинені з метою залякування жителів Криму, які не згодні з анексією півострова й намагаються обстоювати свої законні права в умовах окупації.

Зазначимо, що Україна закликала звільнити арештованого в окупованому Криму кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ