У МВС Грузії підозрюють, що шестеро затриманих у Тбілісі українців мають зв’язок із опозиційною партією «Єдиний національний рух» екс-президента Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Виходячи з дуже чутливої теми президентських виборів, які у нас відбулися, звісно, такі підозри є, і вони підтверджуються і зробленими ними заявами в ході допитів, а також їхніми відвідинами різних акцій у Тбілісі, але це лише підозри. Триває слідство. Як факт маємо вилучену зброю у затриманих, котрі прибули групою в Тбілісі», — повідомив міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Гахар.

Напередодні затриманим шістьом українським і одному грузинському громадянину прокуратура пред'явила звинувачення в груповому незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і вибухових речовин. Затримані заперечують звинувачення. Також учора їм призначили адвокатів.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ Грузії підтвердило затримання громадян України в Тбілісі. Операцію зі затримання провели 2 грудня на світанку в тбіліському готелі «Альянс». Серед затриманих є грузин Лука Чхетія, котрий воював на Донбасі, а до Тбілісі приїхав на акцію протесту.

ІА "Вголос": НОВИНИ