Як повідомляє «112 Україна», про це «Коммерсантъ» з посиланням на джерела у Верховній Раді.

«Документ може надійти на розгляд парламенту вже цього тижня, коли Порошенко перебуватиме з візитом у США», – розповіли співрозмовники.

Як повідомляється, воєнний стан буде означати перехід управління територіями від Служби безпеки України до армії, що «дозволить більш оперативно та ефективно здійснювати оборонні та евакуаційні роботи, якщо виникне така необхідність», розповів близький до Адміністрації президента співрозмовник газети.

За його словами, під дію такого стану можуть потрапити Маріуполь, Краматорськ, Слов'янськ, Авдіївка та Мар'їнка.

Крім цього пропонується ввести низку «пільг і послаблень» для деяких контрольованих Україною районів Донецької та Луганської областей і спрощення порядку отримання мешканцями ОРДЛО пенсій. Автори плану також хочуть збільшити з 50 до 180 кілограмів максимально допустиму вагу вантажів, що перевозяться через лінію розмежування.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко повідомив про розробку за його дорученням законопроекту про реінтеграцію окупованого Донбасу. За його словами, даний документ базується на «мінських угодах».

Як писав «Вголос», минулого тижня секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що в державі потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Російською Федерацією.

ІА "Вголос": НОВИНИ