«Гра в сліпоту» - це документальний телефільм з ігровим короткометражним доповненням, що має на меті популяризацію паралімпійського духу та історій спортсменів з інвалідністю, відновлення і зміцнення їх віри в себе. Над фільмом працює україно-німецька кінокоманда на чолі з режисерами Русланом Батицьким та Анною Борисовою. Стрічку знято за підтримки Українського культурного фонду. 

«Всі українці переживають травматичний період. Для когось це фізична травма, втрата кінцівки чи втрата зору, а для інших травма психологічна. Цією кіноісторією ми хочемо показати що, незважаючи ні на що, життя продовжується і воно може бути прекрасним. Основна ідея нашого фільму - припинити розділяти людей на тих хто має інвалідність і тих, хто її не має», - розповів головний режисер фільму Руслан Батицький.

За словами представників команди, яка працювала на фільмом, це кіно про силу духу та незламність людей з вадами зору, яке має мотивувати всіх людей з інвалідністю, в тому числі - і ветеранів війни, не втрачати віри в себе та жити повноцінним життям. 

«Діалог з глядачем ми ведемо через гравців у голбол - гри з м’ячем для людей з вадами зору. І ми дуже раді, що у зйомках фільму погодилася взяти участь команда голболістів з Черкас. Це - одна із головних сюжетних ліній фільму. Інша сюжетна лінія - життя дитини з вадами зору, цю роль чудово зіграла наша головна акторка Віра. Ми зробили все, аби завдяки нашому фільму люди з інвалідністю отримали додаткові сили для натхнення для подолання тих труднощів, з якими вони стикаються, а пересічні українці - відчули справжню силу людей, які живуть з інвалідністю. Це особливо актуально зараз, коли ветерани війни повертаються з фронту, і деякі з них мають інвалідність. Цим фільмом ми хочемо і в них вселити віру в те, що інвалідність - не вирок, і точно не перешкода для нормального, повноцінного життя», - зазначила Анна Борисова.

Прем’єра фільму запланована на кінець жовтня, після чого стрічку планують показати на міжнародних кінофестивалях.

ІА "Вголос": НОВИНИ