Про це під час прес-конференції у середу, 7 лютого, заявив завідувач терапевтичного відділення третьої комунальної стоматологічної поліклініки Львова Олександр Бурій, передає кореспондент «Вголосу».

«Роботу установи свідомо блокує новопризначений головний лікар. Таким чином людей примушують перейти на комерційне підприємство», – зазначив він. Ми не маємо печаток, не можемо видавати лікарняні, нам не проплачують комунальні послуги.  Але ми боремось, суди тривають».

Також Олександр Бурій додав: «Ми ініціювали громадські слухання, аби мешканці визначилися, чи потрібна їм ця поліклініка, чи не потрібна».

Нагадаємо,  у лютому 2017 року у львівській міській раді прийняли ухвалу про перетворення чотирьох міських стоматологічних поліклінік у некомерційні підприємства, а також програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення. Відтак у Львові ініціювали реформу стоматології. 3-тя поліклініка виступила проти реформи та оскаржила її в суді. А 1 серпня нового головлікаря Юрія Павліва колектив не пустив на робоче місце.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ