Про це «Вголосу» повідомили у прес-центрі ДТГО «Львівська залізниця».

Очікують, що в заходах візьмуть участь: міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, заступник міністра інфраструктури Микола Снітко, в. о. голови правління ПАТ «Українська залізниця» Олександр Завгородній, керівник Львівської залізниці Богдан Піх, голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, міжнародні галузеві делегації.

Зазначимо, що раніше голова ЛОДА запевняв, що у другій половині січня 2016 року через Бескидський тунель поїдуть поїзди. Однак, як кажуть на Львівській залізниці, потяги тунелем поїдуть не раніше ніж 2018 року, наразі будівельники лише завершили прорубування тунелю в горі.

Нагадаємо, що прокуратура виявила розтрату коштів під час будівництва Бескидського тунелю.

Як писав «Вголос», будівництво двоколійного Бескидського тунелю в Карпатах, на перегоні Бескид-Скотарське, розпочалося 29 жовтня 2014 року.

Відзначимо, що у 2011 році вартість об’єкта становила 142 млн дол. (1 млрд 136 млн грн). За 2 роки вартість зросла на 1 млрд грн.

Початок будівництва тунелю неодноразово відкладали. Його планували ще у 2012 році.

Раніше будівництво тунелю планували завершити в І кварталі 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ