Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Завтра на 11.30 запланований допит Саакашвілі в Святошинському суді м. Києва у справі щодо розстрілу на Інститутській. Він офіційно викликаний як свідок», - написала Є. Закревська на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За інформацією адвоката, М.Саакашвілі міг прояснити так звану "версію" грузинських снайперів - з його свідчень могло стати зрозуміло, "чи можна вірити "свідкам", про яких заявляє захист беркутівців (власне "грузинських снайперів").

Як повідомлялося, Святошинський районний суд Києва планував допитати 13 лютого екс-президента Грузії, лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі у справі за обвинуваченням п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут» у вбивствах активістів Майдану в лютому 2014 року.

Таке рішення було прийнято в зв'язку з тим, що два громадянина Грузії Коба Нергадзе і Олександр Ревазішвілі згадують М. Саакашвілі в фільмі, який був показаний на одному з італійських телеканалів.

«З клопотанням допитати Міхеїла Саакашвілі виступила сторона обвинувачення, оскільки в «італійському відео», на якому фігурують так звані «грузинські снайпери», ці люди вказують на Саакашвілі як на особу, яка безпосередньо було координатором цих подій. Він був очевидцем, учасником Майдану, тому вони вважають за необхідне його допитати», - повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» один з адвокатів екс- «беркутівців» Олександр Горошинський.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ