«Національний Корпус», «Легіон Свободи», національно-визвольний рух «Правий сектор», громадський рух «С14», ветеранські організації та громадські активісти вирушать до маєтку Порошенка із закликом дотримуватися вимог Конституції України та підписати закон про амністію, - інформує прес-служба КМО ВО «Свобода».

Згідно із інформацією, єдиною причиною, чому Порошенко зволікає із підписанням, є вимога таємного протоколу Мінських домовленостей, де було обіцяно, що амністія українців – бійців АТО може відбутися лише разом із амністією сепаратистів та убивць.

«Недопустимо порівнювати українських солдатів та сепаратиських убивць! Закон №4255 «Про амністію в 2016 році» з окремими пунктами щодо українських солдатів був проголосований Верховною Радою України 22 грудня 2016 року. 24 березня закон підписав Голова Верховної Ради України та направив Президенту України. Порошенко порушує визначений Конституцією термін та досі зволікає із підписанням. Суспільство неодноразово вимагало такого закону», - йдеться у повідомленні.

Амністія не стосується особливо тяжких та частини тяжких злочинів. Під неї не потраплять кати з «Беркуту», які обзавелися посвідченнями учасника бойових дій та проходять у справі розстрілу Майдану. Амністія дозволить суттєво зменшити градус соціального напруження та звільнити від умовних та реальних строків ув'язнення близько тисячі учасників війни з Росією.

Організатори запрошують усіх долучатися до автопробігу щодо закону, який дозволить повернути до нормального життя багатьох захисників України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ