З понеділка, 1 листопада, в Україні набувають чинності зміни до правил дорожнього руху: з'являться нові знаки та розмітка.

Про це повідомляє МВС.

Зміни зумовлені необхідністю приведення положень ПДР у відповідність до національних стандартів України, а саме — ДСТУ 4100:2021 та ДСТУ 2587:2021, які розроблені відповідно до вимог Конвенції про дорожні знаки та сигнали.

Тепер в Україні з'являться нові дорожні знаки: житлова зона, пішохідна доріжка, початок населеного пункту і його закінчення, напрямки повороту, місця дозволеної зупинки та стоянки, заборона руху транспортних засобів, автозаправні/електрозарядні станції, місце для зарядки електромобілів, платна дорога та її кінець, острівець безпеки, діагональний пішохідний перехід та інші.

Також буде введена нова дорожня розмітка, відповідно до положень ДСТУ 2587:2021, де крайовою є лише розмітка 1.2.

Крім того, введуть зміни пов’язані з рухом велосипедистів, пішоходів та осіб з порушенням зору, а саме: нове визначення велосипедної доріжки, поняття велосипедної смуги і велосипедного переїзду, вказані права та обов’язки велосипедистів, детально регламентується, як вони повинні діяти під час руху, регламентований суміжний рух пішоходів та велосипедистів, а також рух осіб з порушенням зору.

Нагадаємо, що у Львові встановили ще два прилади автофіксації порушень ПДР.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ