Центральна виборча комісія 27 січня проведе жеребкування черговості використання суб’єктами виборчого процесу засобів масової інформації для передвиборчої агітації. Таке рішення Центрвиборчком ухвалив на засіданні у четвер.

Жеребкування почнеться о12.00. В процесі жеребкування буде визначено черговість надання ефірного часу на загальнонаціональних теле-, радіоканалах державної форми власності політичним партіям і блокам для проведення передвиборчої агітації. Крім того визначатиметься черговість друкування виборчих програм суб’єктів виборчого процесу в газетах «Голос України» і «Урядовій кур’єр» за рахунок і в межах коштів держбюджету, виділених на проведення виборів-2006.

Жеребкування проходитиме за участю представників політичних партій, членів ЦВК.

Як повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович, агітація на теле- і радіоканалах, а також в друкованих ЗМІ почнеться з 6 лютого, а закінчиться 24 березня. Отже, наголосив він, на агітацію відводиться 47 днів. При цьому він нагадав, що на сьогодні у виборах беруть участь 45 політичних партій і блоків.

Давидович повідомив, що було ухвалено рішення не проводити агітацію на теле- і радіоканалах 18 лютого і 8 березня. Він нагадав, що 18 лютого відбудеться відкриття Зимової Олімпіади, а 8 березня відзначається Міжнародний жіночий день.

Водночас він нагадав, що на сьогодні три політичні сили оскаржують в судових інстанціях рішення Центрвиборчкому про відмову в реєстрації. Давидович зазначив, що в разі, якщо суд ухвалить рішення на користь цих політичних сил, то 18 лютого і 8 березня також будуть зайняті для передвиборчої агітації.

Давидович також повідомив, що 27 січня об 11.00 заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук проведе нараду з представниками політичних партій з питання друкування виборчих плакатів.

Він також запевнив, що жеребкування черговості використання суб’єктами виборчого процесу засобів масової інформації для передвиборчої агітації буде проходити «чесно і демократично».

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ