Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів директор фестивалю «Людкевич Фест» Тарас Демко.

«Протягом 10 днів у Львові у межах фестивалю відбудуться камерні концерти, лекції, вишколи, екскурсії, події для дітей та саморозвитку. На 10 локаціях загалом відбудеться понад 20 подій за участі 30 учасників зі всієї України. Це молоді та відомі музиканти, лектори, музикознавці, музейні працівники та інші», – зазначив Тарас Демко.

За його словами, більшість камерних концертів відбудуться у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького. Відкриття фестивалю – вже завтра у готелі «Жорж» о 19:00 год. «Ми презентуватимемо кілька унікальних відеоматеріалів про постать Людкевича. Також записали спогади людей, які знали композитора та згадали цікаві випадки із його життя», – додав директор фестивалю.  

Розповів він і про те, що однією із родзинок фестивалю стане концерт, на якому не звучатиме музика Людкевича, а на контрасті – музика американського композитора-авангардиста Джона Кейджа. У понеділок у Пороховій вежі виконає сонати та інтерлюдії відомий український піаніст Антоній Баришевський. Таким чином організатори заходу хочуть нагадати, що у час, коли творив Людкевич, творили й інші цікаві митці.  

«Також у неділю відбудеться концерт «Тріо з Галичини», під час якого поруч з творами Людкевича звучатиме музика і таких композиторів як Кофлер, Маєрський, Нєвядомський та інших», – розповів Тарас Демко.

На закриття фестивалю 17 вересня поціновувачів музики запрошують на симфонічний концерт, на якому звучатимуть саме симфонічні твори Людкевича від оркестру Львівської філармонії, які після прем'єри не звучали жодного разу.

«Упродовж фестивалю відбудуться і екскурсії у дім, де мешкав Людкевич, також тренінги-самопрезентації для митців», – резюмував директор фестивалю.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ